dilluns, 26 de juliol del 2010

LA MÉCANIQUE DU COEUR


Miss Acacia té uns ulls preciosos, però tenen un defecte. No obstant, s'hi veu prou com per veure que Jack té una protuberància en forma de rellotge li sobresurt del pit, que a més té agulles i fa tic-tac. És evident que el seu cor és diferent del de la resta, però tot i que més fràgil, també pot caure dins els rebuscats paranys que l'amor amaga en els racons de la freda vida d'Edimburg.

Es fa difícil fer un resum de La Mecànica del Cor ja que part de la seva gràcia recau en les descripcions de les situacions, i és només pàgina a pàgina que un es fica a la pell del protagonista i entén totes les seves raons... i com de dura és la vida amb un rellotge-cor! Ambients d'un gòtic de Tim Burton en els quals transcorre una història d'amor i coherència sens dubte ben curiosa.


A part de la genialitat d'aquest altament recomanable conte per a adults, el seu autor, Mathias Malzieu, és també el líder de la banda de pop-rock Dionysos, la qual té un disc amb el mateix nom que el llibre que el musica. I si amb això no n'hi ha prou per convèncer, veieu, veieu quines meravelles de videoclip fan aquesta gent!

"Arribarà el dia que potser hauràs de pagar un preu molt alt per tot el plaer i l'alegria que l'amor genera. I quan més intensament estimis, més intens serà el dolor futur. Coneixeràs l'angoixa de la gelosia, de la incomprensió, la sensaicó de rebuig i d'injustícia. Sentiràs el fred fins al moll de l'os, i a la sang se't faran glaçons que et correran sota la pell. La mecànica del teu cor esclatarà. Jo mateixa et vaig instal·lar el relloge i en conec perfectament els límits del funciomnament. Com a màxim, potser resistirà la intensitat del plaer, però no és prou sòlid per patir les penes de l'amor."

1 comentari:

Anònim ha dit...

Olé! amb l'autor :P no et vas poder resistir eh, ho portaves de cap ja ho veig :)